Не се опитвайте да живеете с целулита,
а подходете по правилния начин -
с ефективни процедури!

Не се опитвайте да живеете с целулита,
а подходете по правилния начин -
с ефективни процедури!

Заличаване на белези и стрии с Venus Viva в Лазер център Vega Center

Венус Вива е единственият радиочестотен апарат с FDA сертификат, който възпроизвежда електрически импулси в кожата на дълбочина до 0,5 мм. Тази дълбочина позволява да се достигне до дермалния слой, където се стимулират естествените процеси на синтез на колаген и еластин и регенерация на кожата отвътре навън.

Технологията е предпочитано решение за третиране на кожни дефекти, защото позволява с минимални увреждания на епидермиса да се предизвика дълбоко термално нагряване. За да се реализира интердермална стимулация на фибробластите - клетки, които формират изграждането на колаген, е необходимо повишаване на температурата в дермата до 65°С. Термичният шок формира отделянето на "heat shock" протеин (HSPs) от кръвната плазма, което стимулира производството на нов колаген.

В резултат се наблюдават видимо подобрение на кожния релеф, изглаждане повърхността на тъканта, изравняване на пигмента на кожата.

Какво представлява стрията?

Стриите представляват видими дефекти на кожата, чието появяване е обусловено от две основни причини.

Първата основна причина за възникване на стриите е атрофията (недостатъчно хранене) на епидермиса. Атрофия на епидермиса се получава при забавено кръвообращение в дермата и хиподермата. Недостатъчното кръвообращение в дермата и хиподермата е следствие най-често от притискането на кръвоносните съдове при натрупване в хиподермата на излишни мазнини.

Липса или забавяне на кръвообращението се отразява на недостатъчност на хранителни вещества, необходими за изграждането на колагена и еластина. Така еластичността на епидермиса се нарушава, а влакната на колагена се разслояват, при което започват да прозират кръвоносните съдове от дермата и хиподермата. Разслоената нееластична кожа със синкаво-лилав цвят представлява всъщност стрията. Атрофия се получава и при бързо, форсирано отслабване, при което също страда храненето на епидермиса и адекватното изграждане на колагена и еластина.

Втората основна причина за появата на стриите е прекомерното разтягане на кожата и по-специално на епидермиса. Колагеновите влакна се разслояват, а еластиновите нишки се разкъсват. Този вид стрии се нарича тензионни стрии (от tension – разтягане). Този тип стрии са характерни в коремната зона по време на бременност, по сгъвките на мишниците, гръдните мускули, ръцете и гърба по време на израстване.

Процедура Венус Вива

Процедурата е с продължителност между 20 - 40 мин. Извършват се импулси в обработваната зона вертикално и хоризонтално. Усещането е поносимо боцкане и затопляне на участъка.

След процедурата се нанася продукт със стволови клетки и антивъзпалителни агенти. Препоръчително е да се носят удобни, широки и памучни дрехи в деня на процедурата.

Ежедневно се нанася специална медицинска емулсия, предостъпена от център НИРВАНА, която подпомага бързата епителизация на тъканта. Между 3 и 7 дена е периода на възстановяване. До 20 дена след процедурата се наблюдават фини точици - корички по обработваната зона, които с подновяване на епидермиса се отстраняват по естествен път. До 30 - 40 дена се прилага следваща процедура.

Очаквани резултати при обработване на белези и стрии

Първата фаза на формиране на стрии е така наречената "Инфламаторна фаза". Този вид стрии са с червеникъв цвят (до 6 месеца след началото на появяване на стрията) и тяхното лечение дава бързи и добри резултати. Необходими са минимум 3 процедури, през интервал 30 дена.

Атрофичните стрии са тези с давност над 1 година. Нарушената васкуларизацията (кръвоснабдяването) в зоната обяснява тяхното по-бавно подобрение, а именно намаляване на размера и дълбочината на засегнатата площ, както и подобряване цвета и контрастта на стрията спрямо околната тъкан. Препоръчителни са от 3 до 6 процедури, през 30 до 60 дена интервал.

  • Намаляване на размера и дълбочината на засегнатата площ.
  • Намаляване на дисхромията - подобряване пигмента на стрията, намаляване на контрастта на стрията спрямо околната тъкан.
  • Подобряване релефа на кожата.

Пълно възстановяване на кожата от стрии не е наблюдавано до момента. Резултати след процедури анализират между 50% и 70% подобрение на кожата, в зависимост от броя извършени процедури и приложени комбинации с апаратура и мезотерапия.

Противопоказания

  • Наличие на активни възпалителни болести по кожата
  • Автоимунни заболявания
  • Онкологично досие
  • Бременност и кърмене

Ако не откривате това което търсите: