Какво представляват стриите и кои са най-ефективните методи за заличаването им?

Какво представляват стриите и кои са най-ефективните методи за заличаването им?

Стриите са атрофични кожни белези с линейна форма. Появяват се през определени периоди от живота, свързани с промяна в обема на дадени кожни зони, най-често през пубертета, по време на бременност, при рязка промяна в теглото, активна спортна дейност и прием на медикаменти (системни кортикостероиди и антидепресанти).

Причината за появата на стрии е дефект в еластичността, който най-често е генетично предопределен. Когато еластичните влакна са подложени на разтягане, те се разкъсват. С времето двата края на влакната се отдалечават и се оформя зона без еластични влакна - стрия. Според медицински проучвания над 90% от жените развиват стрии по време на бременността или непосредствено след раждане.

Видове стрии

Стриите биват пресни и стари. Веднага след появата си, стриите са розово-лилави на цвят и са на нивото на околната кожа. Старите стрии са бели, хлътнали, с набръчкана пергаментова основа. През летните месеци вследствие на придобиване на тен разтяганията се забелязват повече, защото съединителната тъкан не хваща тен. Най-често засегнатите области на тялото са корема, бедрата, ханша и гърдите.

Повечето методи, които се обявяват за успешно третиращи стрии, повлияват едва 7-9% от пресните стрии и не дават почти никакъв резултат за стрии с голяма давност, или с по-големи размери.

Фракселната радиочестота на VENUS VIVA е един от най-ефективните методи за тяхното заличаване. Тази технология е най-новия метод, който доказано повлиява стриите и подпомага изравняването на кожата. С нея, във Вега център могат да се лекуват всички стрии, без значение от дълбочина, цвят на кожата или давност. Третираната тъкан се подменя от здрава, еластична кожа.

Самата процедура е лека безболезнена и с минимален възстановителен период. Ефектът е видим и след първата процедура.

Със същия принцип на действие, Venus Viva въздейства върху белези и с друг произход - акне, хирургични операции, изгаряния.

Обадете се, за да запазите час за безплатна консултация за премахване на стрии на 032 57 77 99

Ако не откривате това което търсите: