Първият радиочестотен апарат
с наличен скенер - Venus Viva

Първият радиочестотен апарат
с наличен скенер - Venus Viva

Премахване на петна по кожата в Лазер център Vega Center

Фототерапията е високотехнологична медицинска процедура, използваща интензивна пулсираща светлина, чрез която успешно се повлияват тъмни петна по кожата, като се щади здравата кожа. Този ефект се постига благодарение на факта, че патологичните структури са по-богати на меланин (или друг пигмент) в сравнение с околните тъкани. При поглъщане на светлинната енергия от пигмента тя се трансформира в топлинна, което води до незабавно разрушаване на натоварените с пигмент клетки. Успоредно с процеса на „изсветляване” на петната, макар и в по-слаба степен, в обработваните области може да наблюдавате и други позитивни ефекти: намаляване на разширените кръвоносни съдове, фините бръчки, разширените пори, грапавостта и отпуснатостта на кожата, окосмяването.

Кои състояния могат да бъдат лекувани по този начин:

  • лунички
  • възрастови петна
  • петна от слънчево изгаряне
  • петна след акне или други кожни възпаления
  • някои видове бенки (след преценка от дерматолог)
  • мелазма (петна след бременност или употреба на хормонални препарати)

Кой е най-подходящият период за провеждане на процедури?

Обикновено този вид терапия се провежда през есента, зимата и пролетта, защото необходимо условие за успех е липсата на слънчев загар. Ако кожата Ви е светла, нямате тен и нямате планове за продължително излагане на слънце, процедурите могат да се провеждат и през лятото.

Кога ще забележа ефекта от процедурата?

Първите видими резултати се забелязват още след първата процедура, като след всяка следваща промяната на кожата прави все по-силно впечатление

Как ще се чувствам след самата процедура?

Непосредствено след процедурата ще усещате кожата си топла.Налице червенина, която преминава за минути или часове. Когато се работи с по-силни параметри е възможно да имате малки синкави петънца на места и/или оток, които преминават без терапия за няколко часа до няколко дни. По този начин се постига ефект с по-малко процедури (т.е. на по-ниска цена), но с наличието на странични действия. По време на задължителния първоначален консултативен преглед, лекарят ще Ви попита по какъв начин желаете да постигнем ефекта – без следи от проведената терапия, но с цената на повече процедури или по другия начин.

3 месеца предпазването от ултравиолетови лъчи чрез фотозащитен крем и други мерки трябва да бъде „фанатично”. В противен случай е възможно пигментацията да се появи отново или дори да се засили. Задължително е ежедневното използване на фотозащитни и/или избелващи кремове.

  • време за една процедура: 20 мин. – 30 мин.
  • време между процедурите: 2 седмици
  • среден брой процедури: 4-8 броя
  • цена

Ако не откривате това което търсите: